Munkaerő közvetítő cégek – KG International

A külföldi munka rengeteg embert vonz nem csak az új ismeretek és kultúrák megismerésének reményében, de a magas kereseti lehetőség miatt is. Bizonyos országokban egy fizikai munkát is jobban megfizetnek, mint hazánkban egy magasabb, felelősségteljesebb beosztást, a szakmákról nem is beszélve. Emiatt sokan döntenek úgy, hogy bár külföldön néhol a megélhetés valamennyivel drágább (és valószínűleg szakmájukon kívül kell dolgozniuk), mégis többet tudnak félretenni a fiatalok a jövőre – vagy sok esetben családfők a családfenntartásra. Ahhoz, hogy megbízható munkaerő-közvetítő segítségét igénybe tudjuk venni, érdemes fórumokon, honlapokon, blogoldalakon tájékozódni, vagy ha ügyesek vagyunk, akár magunk is kezünkbe vehetjük az ügyintézést – bár kétségtelen, hogy a tapasztalt közvetítő cégek nagy terhet le tudnak venni a tapasztalatlan munkakeresők válláról.

Kellő körültekintéssel a csalók ellen

Tucatnyi céget találunk a piacon, akik a hazánkból külföldre vágyó fiatalokat, vállalkozó szelleműeket segíteni szeretnék – vannak kimondottan segítő szándékú és megbízható vállalkozások, de rengeteg a csaló is, akik kihasználják az elkeseredett, nyelvtudás és szakmai tapasztalat híján lévő fiatalokat vagy idősebbeket, családfenntartókat. Sosem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy soha senkiben nem szabad feltétel nélkül megbízni! Az elkeseredés nagyon rossz tanácsadó tud lenni, ennek ellenére ilyen esetben érdemesebb több időt tölteni a cégek ellenőrzésével, ehhez az internet is nagy segítség. Ha olyan hirdetésekkel találkozunk, ahol ismeretlenül álomfizetést kínálnak szak- és nyelvtudás nélkül kevés munkával, az biztosan átverés. Mivel szerte a világban rengeteg a jó szakember, aki még jól is beszéli a célország nyelvét, soha nem hihetünk az ilyen jellegű megjelenéseknek. Legalább egy feltételnek teljesülnie kell a fentiek közül: vagy legyen egy tökéletes nyelvtudás szakma híján, vagy egy hiányszakma nyelvtudás híján, vagy minimális nyelvtudás és magas munkabírás a fizikai munkában.

Ha olyan hirdetésekkel találkozunk, ahol az e-mail cím láthatóan egy ötperce létrehozott, név nélküli felhasználótól származó cím, az is gyanús. Egy érdemben segíteni tudó vállalkozás (vagy legalább vállalkozó) saját honlappal, de legalább egy normális e-mail címmel (és létező telefonszámmal!) rendelkezik, hogy hiteles legyen. Mostanában egy Facebook oldal/csoport is helyettesíthet honlapot, ahol olvasni lehet hozzászólásokat, véleményeket és vannak követők, akiket megkereshetünk és leinformálhatjuk a közvetítőt. Ennek hiányában elég valószínű, hogy egy idegennek fizetett akár jelentéktelen összeg is kidobott pénz volt, mert cserébe sem a pénzünket, sem munkát nem fogunk kapni.

Miért lehet szükség munkaerő közvetítő cégre?

Természetesen nem mindenkinek van rá szüksége. Ha a nyelvtudásunk elegendő, akkor magunk is jelentkezhetünk külföldi munkára (akár hajós munka, akár szárazföldi). Ha megtaláltuk a hirdetést vagy a céget, ahol dolgozni szeretnénk, akkor gond nélkül intézhetjük magunk is a szerződést, elkezdhetjük tisztázni a pontos részleteket és ha szükséges, a vízumkérdést is megoldhatjuk – ha a cég nem segít benne. De ha közben itthon dolgozunk vagy egy kicsit bizonytalanok/tapasztalatlanok vagyunk, akkor talán érdemes megfontolni a lehetőségét egy megbízható munkaerő közvetítő cégnek. Nyilván ezek a cégek általában nem ingyen vállalják a teljes ügyintézést, de sok felesleges telefonálgatástól, utánajárástól és aggodalomtól szabadítanak meg, nem beszélve arról, ha a nyelvtudásunk nem elegendő az önálló ügyintézéshez.

Pontosan miben segíthet egy közvetítő iroda?

  • Felkészítés az interjúra
  • Szakmai és nyelvi felkészítő kurzusokat tartanak, vagy legalább elirányítanak a megfelelő helyekre – a KG International biztosan
  • Munkaszerződés, munkaköri leírás lefordítása és értelmezése
  • Cég pontos ismerete (telephely, elérhetőségek, kapcsolattartók), de általában ők tartják a kapcsolatot a külföldi céggel
  • Szállás és utazás terén általában van tapasztalatuk (ha szárazföldi munkáról van szó és a cég nem tud biztosítani), vagy elirányítanak oda, ahol segíteni tudnak
  • Vízum és egyéb engedélyek ügyintézése, de legalább segítségnyújtás az adminisztrációhoz
  • Találkozási pont azokkal, akik szintén ugyanarra a munkahelyre készülnek
  • Szerződéskötés után is elérhetőek és segítséget nyújtanak az adminisztrációban (pl. táppénzes papírok) – a KG International biztosan

Miért a KG International?

9 évvel ezelőtt, amikor másik folyami hajós céget kerestem, nekem ők segítettek elhelyezkedni. Bevallom külföldi cégeket direktben is megkerestem és onnan is kaptam – ha jól emlékszem – 3 különböző ajánlatot, de végül a KG mellett döntöttem. Ők voltak a legkényelmesebbek számomra, mindent nagyon professzionális módon intéztek és olyan céghez közvetítettek (Gsell und Partner), ahonnan jobb ajánlatot kaptam, mint a többitől. Ráadásul már akkor ismeretlenül is segítettek volna olyan embert is magammal vinnem, akinek nulla nyelvtudása és hajós tapasztalata volt – de végül az illető lemondta. Az érdeklődésemtől a szerződéskötésig alig 1 hónap telt el, nagyjából akkor kezdtem újra hajós munka után kutatni, amikor a januári nagy interjúk voltak, így viszonylag gyorsan sikerült mindent elintézni.

Beküldtem az önéletrajzomat a referenciákkal, behívtak egy személyes interjúra, onnan továbbküldtek a cég budapesti interjújára, majd szóltak, hogy két héten belül megjön a szerződésem és kész. Miután aláírtuk közösen a szerződést a többi magyar személyzettel és telefonszámokat cseréltünk, kifizettem a közvetítői díjat és vártam, hogy beszállhassak az új hajómra. A későbbiekben is bármilyen kérdésem volt az orvosi vizsgálatokkal, beszállással, kollégákkal kapcsolatban, mindig készséggel és türelemmel foglalkoztak velem. Ez a jó viszony azóta is fenn áll, ugyan már 6 éve nem hajózom, de a mai napig ha valaki közvetítőt keres, jó szívvel ajánlom őket, mert nagyon pozitív tapasztalatokat szereztem velük kapcsolatban.

Elérhetőségeik:

  • www.kginternational.hu – itt minden infó megtalálható az aktuális ajánlatokról
  • info@kgi.hu – ide várják az önéletrajzokat a különböző pozíciókra
  • 1065 Budapest, Bajcsy-Zs. út 21. IV/2 – 3-as metró Arany János utcai megállója
  • 06 1 374 0710

Milyen munkákra közvetítenek?

Én személy szerint a Gsell und Partner folyami hajós cégnél dolgoztam 3 szezont, ami – mint a hajós munka általában – kemény munka volt, de nagyon örülök, hogy őket választottam. Rengeteget tanultam, több pénzt kereshettem, mint itthon akár egy jobban fizető vendéglátó egységben és ami személyesen számomra a legnagyobb előnye volt, hogy megismertem a férjemet, akivel azóta is boldog családi életet élünk – ma már hármasban a kisfiunkkal. :) Ajánlom őket azoknak, akik szeretnék kipróbálni a hajós munkát, vagy azoknak, akik szárazföldi munkát keresnek alap angol nyelvtudással. Biztosan tudnak segíteni az elindulásban, keressétek őket bizalommal. Sikeres álláskeresést kívánok! :)